۱۳۸۷ اردیبهشت ۵, پنجشنبه

خشم القاعده؛ چرا ایران در مورد 11 سپتامبر شک دارد

یاداشتهای یک مبارز:

ایمن الظواهری مرد شماره دو سازمان القاعده در آخرین نوار صوتی خود که در سایت این سازمان انتشار یافته، دولت ایران را متهم کرده است که با پخش نظریه‌های توطئه آمیز در باره حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا به دنبال بی‌اعتبار کردن القاعده است.

آقای ظواهری در این نوار صوتی در پاسخ به پرسشی در باره نقش اسرائیل در حادثه ۱۱ سپتامبر گفته است که این شایعه را برای نخستین بار تلویزیون المنار وابسته به حزب‌الله لبنان پخش کرد و پس از آن، رسانه‌های ایران به این دروغ چسبیدند و آن را تکرار کردند.
آقای ظواهری هدف از پخش این شایعه را توسط حزب‌الله و ایران "روشن" دانسته و تاکید کرده است که آنان می‌خواهند نشان دهند که در بین سنی‌ها قهرمانانی وجود ندارد که بتوانند به آمریکا چنان ضربه‌ای بزنند که هیچکس در طول تاریخ نتوانسته چنین ضربه‌ای به آن وارد کند.
در هفته های اخیر، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران چندین بار حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا را که بیش از سه هزار کشته بر جا گذاشت مشکوک دانسته و سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز این موضع را تکرار کرده است.
آقای احمدی نژاد در این باره گفته است: "چهار پنج سال قبل در نیویورک اتفاق مشکوکی افتاد و ساختمانی فرو ریخت و گفتند که سه هزار نفر در این حادثه کشته شدند اما هیچگاه اسامی کشته شدگان را اعلام نکردند."

در واقع، همان زمانی که برج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک با دو هواپیمای ربوده شده منهدم شدند، رسانه‌های تندرو ایران با مشکوک دانستن این ماجرا آن را به اسرائیل نسبت دادند.
به نوشته این رسانه‌ها، پیش از انجام عملیات، به یهودیان نیویورک اطلاع داده شده بود که در روز یازده سپتامبر بر سر کار خود در برج‌های تجارت جهانی حاضر نشوند.
البته در آن زمان هیچکدام از مقام‌های رسمی کشور چنین ادعایی را مطرح نکردند، اما تشکیک رسانه‌های وابسته به جناح تندرو در مورد این ماجرا، سبب پخش گسترده آن در جامعه ایران شد.
در این میان، سایر رسانه‌ها نیز از بیم متهم شدن به دفاع از آمریکا و اسرائیل در مقابل این نوع اظهار تردید‌ها سکوت کردند که این خود نیز سبب گسترش بیشتر اظهار تردید در ماهیت حادثه ۱۱ سپتامبر شد.

در حقیقت، تاکید آقای احمدی نژاد بر اینکه «هیچگاه اسامی کشته شدگان را اعلام نکردند» خود به خوبی نشان می‌دهد که خبرهای مربوط به حادثه ۱۱ سپتامبر به چه نحوی در ایران انتشار یافته و تا چه سطحی تاثیرگذار بوده است.
به هر حال، آنچه در این میان مهم است این است که تشکیک در حادثه ۱۱ سپتامبر بیش از آنکه دولت آمریکا را آزرده کند، سبب خشم معاون اسامه بن لادن رهبر سازمان القاعده شده است، سازمانی که مسئولیت انجام عملیات ۱۱ سپتامبر را پذیرفته است.
دولت آمریکا نسبت به ابراز تردید آقای احمدی نژاد در باره حادثه ۱۱ سپتامبر موضعی ناشی از بی‌اهمیت دانستن موضوع گرفت و آن را دنبال نکرد.
ظاهرا از نگاه دولت آمریکا تشکیک آقای احمدی نژاد در باره هولوکاست (کشتار یهودیان در دوره تسلط نازی‌ها بر آلمان) بسیار مهمتر از ابراز تردید در باره حادثه‌ای است که حدود هفت سال قبل در مقابل نگاه جهانیان اتفاق افتاده است.

با این همه، به نظر می‌رسد که آقای احمدی نژاد با تکرار تردید‌های خود در باره حادثه ۱۱ سپتامبر علاقمند است تا واکنش آمریکا را برانگیزد.
به باور برخی از منتقدان وی، رئیس جمهور ایران به علت گرفتاری‌های داخلی ناشی از نابسامانی وضع اقتصادی ایران، به ایجاد تنش لفظی تازه‌ای با غرب نیازمند است.
به خلاف انتظار آقای احمدی نژاد، واکنش به سخنان او از سمت و سویی کاملا متضاد یعنی سازمان القاعده صورت گرفته است.


سازمان القاعده پس از سال‌ها سکوت در برابر ایران در ماههای اخیر به طرح انتقادهایی علیه جمهوری اسلامی پرداخته و بخصوص به نفوذ ایران در عراق و لبنان و «همکاری آن با آمریکا» اشاره کرده است.
هر چند که محافل تندرو در ایران، القاعده را ساخته و پرداخته سازمان اطلاعاتی آمریکا و دست نشانده آن می‌دانند، اما به نظر نمی‌رسد که دولت ایران علاقه‌ای به تحریک این سازمان برای ادامه موضع‌گیری ضد ایرانی آن داشته باشد.
از این رو، احتمال اینکه آقای احمدی نژاد موضوع تشکیک در حادثه ۱۱ سپتامبر را از دستور کار خود خارج کند تا سازمان القاعده تحریک نشود، وجود دارد.
ظاهرا آقای احمدی نژاد فراموش کرده بود که به خلاف هولوکاست، حادثه ۱۱ سپتامبر متولیانی در بین نیروهای فعال ضد آمریکایی در جهان اسلام هم دارد.

هیچ نظری موجود نیست: